söndag 12 oktober 2008

Svar på tal

Satt precis och kände mig lite nedstämd över det sista inlägget här i bloggen och läste en riktigt bra bok Svälj den fulaste grodan först, den är helt klart värd att lägga 33:- + porto på, i inedningen står det bland annat följande;

"Tiden räcker aldrig till för att du ska hinna med allt som behöver göras. Du är helt enkelt överhopad med arbete och personligt ansvar, projekt, travar med tidningar och böcker som du har för avsikt att ge dig i kast med så snart du bara får tid.

Men sanningen är den att du aldrig kommer att få tid. Du kommer aldrig att hinna i kapp. Du kommer aldrig att bli herre över situationen.

Du kommer aldrig att kunna jobba ikapp tillräckligt för att få tid att läsa alla de böcker och tidningar som du vill, eller att ägna dig åt alla de fritidsaktiviteter du drömmer om.

Och glöm alla tankar på att du skulle kunna få tiden att räcka till genom att bli mera produktiv. Det spelar ingen roll hur många produktivitetsökande metoder du behärskar, oavsett hur mycket tid som står till ditt förfogande kommer det alltid att finnas mer för dig att göra än du hinner med"

Någonstans här känner jag att jag börjar kallsvettas och tankarna på självmord far snabbt genom huvudet - *det här går aldrig*.

Sen känner man att den här boken - den träffade ju så innihelvete rätt, boken handlar till största del om att man behöva göra vissa värderingar av sina arbetsuppgifter för att helt enkelt släppa vissa till sitt eget öde för att prioritera dom som verkligen gör någon skillnad - det startar NU.


"Ett av de värsta slöserierna med tid är att på ett förträffligt sätt göra någonting som inte behöver göras."

Inga kommentarer: